USEIN KYSYTTYÄ KENGÄTTÖMYYDESTÄ

SOPIIKO KENGÄTTÖMYYS KAIKILLE?

-Kyllä ja ei. Voidaan sanoa, että kengättömyys sopii lähes kaikille hevosille, kaikille omistajille se sen sijaan ei sovi. Kengättömyys sopii lähes kaikille hevosille jos olosuhteet ovat oikeat. Tämä saattaa vaatia omistajalta hieman enemmän vaivaa ja panostusta, siitä syystä se ei välttämättä ole kaikille paras vaihtoehto. Jos omistaja ei ole halukas huolehtimaan sopivista olosuhteista, mahdollisesti tarpeellisesta kavioiden suojauksesta ym. tällöin kengittäminen voi olla parempi vaihtoehto. Hevosen hyvinvointi on aina etusijalla.

ONKO KENGÄTTÖMYYS AINA VAIVALLOISTA?

-Ei. On paljon hevosia, joille kengättömyys sopii erinomaisesti ja joiden kaviot eivät koskaan vaadi mitään perusvuolua kummempaa huomiota. Kengätön kavio on usein kengitettyä huolettomampi paremman kavioterveyden muodossa ja ilman huolia irtokengistä, tilsoista, hokkien aiheuttamista vammoista jne..

MITÄ ETUA KENGÄTTÖMYYDESTÄ ON?

-Kengätön kavio on usein terveempi. Kaviomekanismi toimii paremmin, verenkierto on parempi. Hevonen liikkuu usein paremmin ja rennommin, rautakenkä estää kavion luonnollisen iskunvaimennusmekanismin toimintaa ja rasittaa näin ollen niveliä ja jänteitä. Hevonen on varmempijalkainen ja kompurointi vähenee, kun se pystyy paljaalla kaviolla "aistimaan" alustan paremmin ja säde pystyy toimimaan oikeassa tehtävässään.


Lisää sisältöä tulossa..